Skiftet fra stempelur til elektronisk tidsregistrering

Skiftet fra stempelur til elektronisk tidsregistrering

De fleste af os kender følelsen af at sætte stempelkortet i stempeluret, høre den velkendte lyd, og dermed tilfredse tro, at vi nu let og bekvemt kan få bestemt vores løn baseret på et vist antal timer. Men der er en grund til, at flere og flere virksomheder skifter fra den manuelle tidsregistrering til en mere moderne form, nemlig den elektroniske. For selvom, at stempeluret er et velkendt artefakt fra tidligere dage, så er der simpelthen bedre løsninger at finde, og disse kan gøre livet for arbejdspladsens medarbejdere, både dem, som stempler ind og ud, og dem, som skal udregne alle disse timelønninger.

Den elektroniske tidsregning er egentligt ikke meget anderledes end det velkendte stempelur – begge er enheder, som er udviklet til at kunne skabe et overblik over, hvornår timelønnede medarbejdere kommer og går på arbejdspladsen. Forskellen skal man finde i konsekvenserne af brugen af de to typer af tidsregistrering, for det er her, at man virkelig kan skynde på effektiviteten.

Hvorfor bør I bruge elektronisk tidsregistrering frem for et stempelur?

Svaret til ovenstående spørgsmål er egentligt såre simpelt; fordi den elektroniske tidsregistrering kan effektivisere selve processen at udregne timer for medarbejdere. Den elektroniske tidsregistrering er elegant; i stedet for at man manuelt skal sidde og udregne overtid, frokostpause, afspadsering, og meget mere, svedende over en lommeregner, så kan man sætte et digitalt system til at klare det hele for en. Med dette system kan du, i stedet for at lave alle dine udregninger i hånden, give dit elektroniske system nogle regler for blandt andet frokostpauser og flekstid, og derefter kan du bare give systemet det antal timer, som en medarbejder før ville stemple med et stempelur, og herefter vil systemet nu give dig et kort svar på dine problemer; du vil nemlig få lønnen, som bliver registreret ud som resultat med det samme.                        En smart lønberegner vil også gøre dette endnu lettere.

Når dette sker, så bliver dine udregninger altså lavet fuldstændig automatisk, og på denne måde sikrer du dig, at dine medarbejdere ikke skal udfordres af noget så basalt som lønkørsel, men i stedet kan fokusere på vigtigere opgaver for netop jeres virksomhed. Samtidig vil de timelønnede medarbejdere også være sikre i at vide, at deres løn bliver behandlet ens hver gang, og at der ingen menneskelige fejl bør være at finde – kort sagt, så vil I opleve, at kvaliteten af arbejdet går op, og at I kan effektivisere arbejdet, som sker i virksomheden, og dermed vil jeres virksomhed få et boost.

Find det rigtige system til din jeres virksomhed

Disse elektroniske regler er selvfølgelig meget afhængige af hvilken virksomhed, som systemet skal implementeres i. Er der få undtagelser fra normen, og et begrænset antal af special-aftaler, så kan et simpelt, digitalt system sandsynligvis være den korrekte løsning, men er jeres lønkørsel mere kompleks end som så, så vil implementeringen nok også være lidt mere kompleks. Dette betyder dog ikke meget, når først I kan erstatte jeres stempelur med elektronisk tidsregistrering og bruge tiden på noget, der gør en forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *