Butikkerne går amok med tilbud på Black Friday! Vidste du dette om Black Friday?

Butikkerne går amok med tilbud på Black Friday! Vidste du dette om Black Friday?

I år finder Black Friday sted fredag d. 25 november. Selvom Black Friday er et amerikansk fænomen, er det uden tvivl landet hårdt i Danmark, og udsalget går amok i de fleste butikker, hvilket også gælder for kunderne. Nogle butikker åbner endda allerede op fra midnat af, og så holder de ellers åbent resten af dagen med vilde tilbud.
Nedenstående finder du 6 ting om Black Friday, du helt sikkert ikke anede i forvejen.

Black Friday er efterhånden blevet til den største udsalgsdag verden over. Mange butikker holder Black Friday udsalg, som selvfølgelig startede ud i Amerika.
Black Friday kan have mange betydninger, men navnet stammer helt fra tilbage i 60’erne, hvor der normalt altid var et hav af mennesker ude at handle dagen efter den berømte amerikanske Thanksgiving. Man plejede at sige, at alt var helt sort, fordi der befandt sig så mange mennesker på så lidt plads.
Da Black Friday ligger så tæt på jul i kalenderen, er dagen lig med julegaveshopping. Ligesom tilbage i 60’erne holdes Black Friday stadigvæk dagen lige efter Thanksgiving – altså i Amerika.
I 2013 formodedes det, at ca. 150 millioner amerikanske mennesker brugte deres kreditkort på at købe for i alt 385 milliarder kroner. Der blev altså lige fyret 385 milliarder kroner af på en enkelt fredag i Amerika.
Navnet Black Friday kan også forklares på en anden måde, idet sort også kan knyttes til rigelige mængder af penge i butikkernes kasser. De røde tal i butikkerne bliver ændret til sorte – det vil altså sige, at butikkerne på denne dag tjener langt mere, end de har brug for.
PriceRunner har høje forventninger til d. 25 november. De satser på, at i hvert fald 500.000 danskere vil besøge deres side i løbet af dagen.
Ifølge flere kilder, så steg salget på black friday med flere hundrede procent i forhold til året før, det var altså for alvor første gang at black friday rigtig slog igennem i danmark, i mange år troede man ellers ikke at danskerne ville tage imod det amerikanske koncept. Her giver vi dig et par bud på hvad danskerne formentlig kommer til at handle mest til black friday i år.

Elektronik – Du kommer nok ikke til at se de største tilbud inden for elektronik, men der er kommet nogle ret interessante nye produkter og teknologier på markedet som der forventes meget af, det er primært inden for virtual reality at mange forventer at se et kæmpe boost i omsætningen.

Tøj – Black friday er et sandt mekka for alle der elsker at købe tøj på tilbud, her kan du forvente at se rabatter og tilbud på helt op til 50-60%.

Julegaver – Rigtig mange fik som sagt øjnene op for black friday sidste år, det betød også at mange var hurtige til at købe nogle billige julegaver, det forventes at gentage sig selv og derfor er de små hurtige produkter som parfumer, smykker og andet noget der helt sikkert vil sælge godt til black friday.

Oplevelser – Flere af de store udbydere inden for oplevelsesgaver har allerede meldt ud at de vil have store besparelser op til black friday. Du kan derfor finde tilbud på alt fra wellness ophold, slotsophold og meget mere. Tjek eventuelt en side som gavespot.dk og find langt flere oplevelsesgaver og hvis du mangler inspiration, så kan du også finde gaveideer til hende.

Gadgets – Hvis du godt kan li små sjove gadgets, så vent lidt med at gå shopamok, du vil nemlig kunne finde store besparelser på Black friday.

Rigtig mange butikker ser forventningsfuldt frem til at åbne op for kunder på dagen, hvor deres tal bliver sorte. Der er både mulighed for at dukke fysisk op i butikker og gå amok, men der er også mulighed for at nyde udsalget hjemme under den varme dyne og uden alle de andre mennesker omkring til at give stress. Så hvis du mest er til hjemmehygge, ikke orker offentlig transport eller glatte veje og ikke har noget imod at vente et par dage på at få dine varer hjemsendt, så kan det klart anbefales at købe ind hjemmefra.

For kunderne er udvalget stort, idet de fleste butikker er med på udsalget. Så lige meget om du mest er en bogorm, en shopaholic eller en film narkoman, så er der ingen tvivl om, at du helt sikkert nok skal finde, lige præcis det du leder efter. Glæd dig og rigtig god Black Friday 2016!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *