Tips og tricks til en god start som e-købmand

Tips og tricks til en god start som e-købmand

Helt basalt fra at oprette en virksomhed, til hvordan man skal få sendt ordrerne ud til kunderne og alle de mange mellemlæggende spørgsmål der rejser sig.

Et er at finde ud af hvor man skal købe sine produkter, noget andet er at få dem markedsført til folk så de køber dem. E-købmandens verden er stor og vi vil derfor give nogle små tips og tricks, der kan gøre starten for en ny webshop ejer lidt nemmere.

Få et stort og skalerbart cms der passer til dit behov.
Har du ingen behov for selv at kunne rette i kode og tilpasse, og er villig til at slippe lidt om måneden er det en rigtig god ide med en hosted løsning. Det kan være systemer som shoporama og shopify der får dig der ikke er så teknisk. Vil du have fuld frihed til at ændre alt og ikke skulle betale hver måned er det en god ide at kigge på open source systemer som Prestashop og Magento.

Der er mange flere systemer at vælge mellem, og også en række ikke så gode. Dette her er bud på systemer som er til at skalere og kan starte i det små. Har du lyst til at se en Magento shop live, kan du tage et kig på Hairoulet.dk – som er en fuldt fungerende magentoshop der sælger hårprodukter og tilhørende. Nydanstempler.dk er et eksempel på det modsatte, her har man fået udvilet sit eget system.

At vide basics om søgemaskineoptimering er en rigtig god ide. På den måde får man sat shoppen rigtig op fra start og skal ikke lave en hel masse om bagefter. Derfor er det en god ide selv at få styr på basics indenfor søgemaskineoptimering, eller få hjælp udefra af en der ved en ma
sse om SEO inden shoppen bliver sat op.

En søgeordsanalyse er rigtig vigtig at lave inden man starter på at bygge sin webshop. På den måde kan man se hvilke produkter der er populære i branchen og forsøge at købe ind efter dette. Derudover kan man fra en start få kaldt sine kategorier og sine produkter det rigtige i forhold til hvad folk kalder de produkter du vil sælge.

En af de gode måder at komme derudaf med at få trafik og ordrer, er at sætte AdWords kampagner op. Her afregnes der pr. klik og derfor skal kampagnen naturligvis være sat så godt op som muligt. Starter du med AdWords fra start, får du trafik på din webshop fra dag 1, og du kan allerede begynde at optimere på den trafik du får. Man kan sætte et budget, så man ikke får brugt for mange penge fra en start men samtidig få en masse trafik fra start.

En anden god måde at få trafik – og flere salg på – er ved affilliate marketing. Her betaler man andre hjemmesider, når de skaffer besøgende, som køber, til ens hjemmeside. Se et eksempel på en sådan side, om chiafrø, her.

Gør man alle disse trin har man fået et godt afsæt til at få gang i sin webshop. Derudover er der mange andre tiltag man kan gøre for at få folk til at handle hos dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *