Få industriopvaskemaskinen tilbage i topform

Få industriopvaskemaskinen tilbage i topform

De fleste virksomheder har i nogen grad også hårde hvidevarer. De bliver brugt i de daglige gøremål til spisepauserne, og til at opbevare mad i. Industrihvidevarer og hvidevarer der bliver brugt på arbejdspladser, kan til tider godt have det lidt hårdere end hvidevarer i privaten, af flere årsager.

Først og fremmest er folk måske ikke lige så gode til at passe på tingene. Når ting ikke er deres egne, kan der godt være en tendens til at man ikke passer lige så godt på tingene, og det kan også gå ud over hårde hvidevarerne på arbejdspladsen – det kan være ting som eksempelvis rengøringen der ikke bliver gjort, eller ikke bliver gjort så grundigt.

Derudover bliver mange af de hårde hvidevarer brugt en del, og det slider også en del på dem. Er i en stor virksomhed, med mange ansatte, kører opvaskemaskinen eksempelvis tit i forhold til det du er vant til derhjemmefra, og derfor går der heller ikke lige så længe, før den begynder at lave problemer.

Industriopvaskemaskinen er en af de hårde hvidevarer der har det hårdest. Der er flere ting der bliver slidt, når en sådan opvaskemaskine bliver brugt flere gange dagligt. Noget af der hurtigt kan blive slidt er et varmelegeme. Et varmelegeme på en opvaskemaskine kan heldigvis let skiftes, ligesom mange af de andre ting der går i stykker på maskinen.
Tit og ofte er der nemlig ingen grund til at smide din opvaskemaskine eller andre hårde hvidevarer på genbrugen, når de første gang strejker. Mange gange kan det være en god ide, at forsøge at finde ud af hvad på vaskemaskinen der er i stykker, for derefter at få fat i nogle reservedele.

Mange gange er det langt billigere at få skiftet den ene eller fllere reservedele der skal til, i stedet for at købe noget helt nyt.

Selvom du skal have en professionel ud at kigge på det, kan det spare dig eller din virksomhed for adskillige tusinde, især hvis det er større industriopvaskemaskiner der er i stykker, da de er meget dyre at erstatte.

Gode råd til en god opvaskemaskine
Noget af det man skal undgå i en opvaskemaskine, for at få den til at holde længe – er at undgå flyverust i maskinen. Er skaden sket, kan du forsøge dig med klassisk rustfjerner eller køre en vask kun med citronsyre, dette fjerner det resterende flyverust i opvaskemaskinen.  Det er især osteskæreren og hvidløgspresseren og ting som disse der forårsager flyverust, derfor skal du tjekke om det er jern inden du putter det i, ellers skal det vaskes i hånden.

Mælkede glas er et andet problem der kan skyldes vask i opvaskemaskine. Her er det gerne for meget opvaskesæbe, eller afspændingsmiddel der er synderen. Hvis det ikke hjælper at putte dem i varmt vand med eddikesyre, er løbet desværre kørt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *