Derfor er det vigtigt at have en lokal agent, når du handler med Thailand

Derfor er det vigtigt at have en lokal agent, når du handler med Thailand

Selv om Thailand stadig er et ”fjernt eksotisk land”, så er det alligevel ved at være et af de lande, som mange danskere kender ret godt. Mange af os har været på en dejlig ferie i det smukke og skønne land – og ellers kender de fleste nogen, der har været på rejser til Thailand.

Men en ting er at være på ferie i et land. Noget helt andet er det at lave forretninger med den lokale befolkning. Kulturen omkring handler og aftaler er nemlig langtfra den samme i alle lande.

Man skal prutte om prisen
Når vi går ind i et dansk supermarked, står prisen på prismærket, og det er den pris, man betaler. Helt uden yderligere snak eller diskussion. Sådan er det ikke i Thailand. I hvert fald ikke alle steder. I de mere moderne butikker, supermarkeder og shoppingcentre er prisen fast. Men rundt omkring på markeder, hos taxachaufføren og den lokale handlende, kan der pruttes om prisen. Og det forventes også, at du gør det.

Thaierne er nemlig handelsfolk. Det er der ingen tvivl om. Det gælder både på det lille lokale marked, og når det gælder i langt større handler.

Forskellige priser for lokale og turister

Prisen på den samme ting kan variere meget alt efter, om du er på et fint turiststed eller et lokalt marked. Og prisen er heller ikke er den samme for den lokale thaier og den udenlandske turist. Du betaler altså mere for taxaturen og en masse andet, end lokalbefolkningen gør. Det kan gå på rejser til Thailand, der bare går ud på at holde ferie, men det kan hurtigt blive for dyrt, hvis det handler om større forretninger.

Find en lokal agent
Som udlænding kan det være svært at sætte sig ind i alle regler og paragraffer – både de skrevne og de uskrevne – når man skal handle med et andet land. Og derfor er det altid tilrådeligt at alliere sig med en kompetent lokal agent, der kender reglerne og kulturen, ved hvordan man skal agere, og har de rigtige forbindelser.

Det koster selvfølgelig noget at have en agent, men de penge kan hurtigt være tjent hjem, og det kan spare dig for mange skuffelser og tabte penge.

Der er mange danskere, der køber bolig i Thailand, også tager en Thailand ferie hyppigere. Og det kan sagtens lade sig gøre. Men også her, er det en god idé at have en lokal agent med på sidelinjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *