Derfor skal der bruges genopladelige batterier i virksomheden

I de fleste virksomheder bruges der rigtig mange batterier, flere end man umiddelbart lige går og tror. Jo større virksomhed, jo flere batterier – som regel. Som vi alle ved, findes der genopladelige batterier, og almindelig batterier, der ikke kan lades op igen.

Nogle virksomheder bruger udelukkende genopladelige batterier, mens andre udelukkende bruger almindelig batterier. Det kan der være mange forskellige grunde til. En af de helt store grunde til udelukkende at bruge almindelige batterier i virksomheden er at det simpelthen er nemmere – man køber bare en kæmpe pakke, også skifter medarbejderne nemt og hurtigt batterierne når de er opbrugt. Og det det er jo også virkelig nemt og hurtigt, ingen tvivl om det.

En af de andre helt store grunde til at bruge almindelige batterier er at det umiddelbart ser ud til at være en billigere løsning. Man kan eksempelvis få 200 almindelige AA batterier for 220 kr. inkl. moms, hvorimod 4 genopladelige batterier koster 150 kr., – også størrelse AA. Begge priser er fundet hos Batterystore.dk. Der skal jo ikke meget hovedregning til, for at se at anskaffelsesprisen for genopladelige er meget højere. Derudover skal man også have sig en batterioplader, hvis man vælger de genopladelige. Sådanne én ligger fra 200 kr. og op.


Anskaffelsesprisen for genopladelige batterier er altså en del højere end for almindelige batterier. Til gengæld skal de genopladelige ikke udskiftes, som de almindelig skal. Er man f.eks. 10 medarbejdere i en virksomhed, hvor alle bruger ét AA batteri om ugen, vil man bruge 520 batterier om året, som koster 572 kr. Vælger man de genopladelige, er udgiften til anskaffelsen 375 kr. plus en oplader til ca. 200 kr. Altså ender man på ca. samme udgift for første år, om man vælger genopladelige, eller alminelige batterier. Kigger man 3 år frem vil udgiften til de almindelig batterier være lige over 1700 kr., hvor de genopladelige ikke vil have kostet mere. Og dermed er besparelsen lige over 2/3.

Som sagt vil der være lidt ekstra arbejde med at skulle oplade sit batteri når det er afladt, men det er minimalt. En helt anden, og rigtig vigtig faktor er det miljømæssige. Batterier belaster miljøet når de bliver produceret og når de bliver til affald. Derfor vil brugen af genopladelige batterier belaste miljøet væsentlig mindre, da antallet af batterier man bruger er langt mindre, end hvis man brugte ikke-genopladelige. Der kan læses mere om emnet på forbrugerkemi.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *